Direct la conținutul principal
Inițiativa cetățenească europeană

Juriul concursului de videoclipuri ImagineEU

Juriul concursului de videoclipuri ImagineEU a fost alcătuit din reprezentanți ai comunității ICE din instituțiile UE, ai autorităților naționale și ai organizațiilor societății civile, precum și din tineri stagiari din cadrul Comisiei Europene.  

Rudiger Boogert

Rudiger Boogert 

Șef de unitate pentru prioritățile politice și programul de lucru al Comisiei din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, printre responsabilitățile căruia se numără și Inițiativa cetățenească europeană. 

Anterior, a condus unitatea responsabilă cu gestiunea financiară strategică din cadrul Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea, iar înainte de aceasta a lucrat în două cabinete ale membrilor Comisiei. Înainte de a se alătura Comisiei, Rudiger a lucrat în cadrul administrației naționale neerlandeze, inclusiv în cadrul Ministerului de Finanțe, al cabinetului prim-ministrului și al Reprezentanței Permanente a Țărilor de Jos pe lângă Uniunea Europeană.

Loránt Vincze

Deputat în Parlamentul European ca reprezentant al României, din Grupul Partidului Popular European, ales în 2019. 

Are un master în administrație publică și e-guvernare. A lucrat în peisajul mediatic din România înainte de a se muta în Belgia în 2009, pentru a-și asuma rolul de asistent parlamentar acreditat. Este membru activ al Alianței Democratice a Maghiarilor din România (RMDSZ). În 2021, a primit Crucea Ordinului de Merit al Ungariei în rang de ofițer.

Lorant Vincze
Violeta

Violeta Jelić 

Membră a Comitetului Social și Economic European (CESE) din 2013. Din 2015, este vicepreședintă a Grupului „Angajatori” al CESE, iar în 2023 a fost numită președintă a Grupului ad-hoc al CESE privind Inițiativa cetățenească europeană.

De 14 ani, Violeta face parte din Camera de Comerț și Artizanat a Croației, care reprezintă interesele antreprenorilor mici și mijlocii. De 11 ani, ocupă două funcții în cadrul acestei camere: consilier pentru cooperare internațională și UE și secretar general.

În perioada 2000-2009, a dobândit experiență lucrând cu organizații umanitare internaționale, asociații și societatea civilă. De asemenea, este profesor universitar de sociologie și participă activ la mai multe asociații locale axate pe aspecte sociale.

Armela Brocaj

Stagiară Blue Book la Secretariatul General al Comisiei Europene. 

Cu studii de administrație publică, management public și afaceri publice europene, a analizat o varietate de politici la diferite niveluri de guvernare. Consideră că, implicându-se, cetățenii – și în special tinerii – pot să-și aducă realmente preocupările în atenția factorilor de decizie și să modeleze politicile. În acest sens, se simte onorată să participe la concursul #ImagineEU în calitate de membră a juriului și este curioasă să descopere diversitatea inițiativelor propuse de tinerii europeni participanți. 

Armela Brocaj
Rafal Dymek

Rafał Dymek 

Expert principal la Fundația Schuman din Varșovia. 

Absolvent de științe politice la Universitatea din Varșovia și de studii postuniversitare de management la Școala de Științe Economice din Varșovia. Activitatea sa se axează pe situația sociopolitică din anumite țări europene, pe politica europeană a Poloniei, pe funcționarea Uniunii Europene și pe deciziile luate în cadrul acesteia. 

Rafał se concentrează și pe diverse aspecte ale funcționării sectorului terțiar din Polonia, inclusiv pe normele care reglementează activitățile sectorului. Este membru al Comitetului pentru Acordul de Parteneriat pentru perioada 2021-2027 în numele Fundației. 

Giorgia Ferraro

Stagiară Blue Book în Grupul operativ pentru redresare și reziliență al Comisiei Europene. 

Deține o diplomă de licență în politică, filosofie și economie și o diplomă dublă de master în guvernare, administrație și politică acordată de universitățile Luiss Guido Carli din Roma și ULB din Bruxelles. Giorgia a făcut parte din Echipa educațională a Pavilionului italian de la Expo 2020 Dubai și a fost prima femeie organizatoare principală și licențiată a conferinței TEDxLuiss. Este una dintre vocile campaniei mondiale Future Voices, derulată de Cisco.

Giorgia Ferraro
Iva Gjurić Smrekar

Iva Gjurić Smrekar

Președintă a ONG-ului Lota Box, cu sediul la Zagreb, Croația.

Are un master în economie și o licență în studii europene. După ani de muncă în sectorul afacerilor, Iva a început să se implice tot mai mult în sectorul non-profit în urmă cu 15 ani. După ce a făcut activități de voluntariat și a ocupat diverse funcții la nivel local și național, studiile sale în domeniul afacerilor europene au inspirat-o să se axeze mai mult pe valorile civice și europene, în special cu ajutorul unor instrumente ale democrației participative precum Inițiativa cetățenească europeană.

Camila Henao

Ambasador al ICE în numele Asociației MIRA, din Spania, din 2023.

Este pe cale să termine un masterat în drepturile fundamentale. Camila este voluntar în diferite activități de participare cetățenească.

Camila Henao
Assya Kavrakova

Assya Kavrakova

Directoare executivă a Serviciului European de Acțiune Cetățenească (ECAS) – o asociație paneuropeană cu peste 30 de ani de experiență în capacitarea cetățenilor și în derularea de campanii pentru incluziune, transparență și democrație în Europa.

Assya are 25 de ani de experiență și cunoaște în profunzime aspectele legate de cetățenia europeană și mecanismele UE de participare civică, inclusiv Inițiativa cetățenească europeană. 

Susține cu tărie capacitarea digitală a cetățenilor și democrația digitală. Assya este și membră a Cancelariei Premiului cetățeanului european al Parlamentului European și membră a Consiliului de administrație al EUObserver (https://euobserver.com/), un ziar online non-profit și independent

Austeja Linartaite

Stagiară Blue Book în unitatea Sănătate, educație și cultură din cadrul Secretariatului General. 

Austeja a studiat științele biomedicale și dezvoltarea durabilă, ceea ce i-a permis să aibă o viziune globală asupra problemelor urgente din lumea de azi. A lucrat cu tinerii într-un ONG care promovează educația științifică echitabilă și a fost lider într-o tabără de vară de arte creative. A văzut astfel cu propriii ochi puterea, imaginația și inovarea pe care o aduc grupurile de tineri atunci când caută împreună soluții la probleme locale și chiar mondiale. Austeja este foarte încântată să vadă că acest concurs reunește unii din cei mai talentați tineri europeni.

Austeja Linartaite
Carlos Medeiros

Carlos Medeiros 

Coordonator al unității Informare și comunicare a Centrului european de informare Jacques Delors, integrat în Ministerul Afacerilor Externe al Portugaliei din 2008. 

Carlos a făcut studii de Geografie și amenajare regională la FCSH-UNL. A absolvit Studii europene în 1989 și Științele informației și documentației în 2006. Este cercetător la CICS.NOVA și își finalizează doctoratul în Geografie și amenajarea teritoriului la FCSH-UNL. A ținut prelegeri și a participat la seminare și congrese. Carlos a contribuit la elaborarea unor lucrări colective, în special la recentul Dicționar al personalităților europene.

Konstantina Mintzoli

Responsabilă principală cu strategia de comunicare (afaceri europene), lucrează la campania de comunicare privind Inițiativa cetățenească europeană. 
Konstantina are un master în Migrație internațională și un altul în Strategie politică și comunicare. A ocupat diverse roluri legate de comunicare în cadrul ONU și al unor agenții UE. 

Konstantina
Mindaugas

Mindaugas Mizaras
Consilier al diviziei Formare și comunicare din cadrul Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Lituania.

Mindaugas și-a început cariera în 2015, în calitate de specialist principal în divizia IT a CEC. În 2016, în urma creării diviziei Formare și comunicare, a fost invitat să ocupe o nouă funcție în cadrul acesteia.

Răspunde de furnizarea, monitorizarea și revizuirea cursurilor de formare pentru toate grupurile de interese implicate (candidați și reprezentanți ai acestora, membri ai comisiilor electorale, alegători etc.). Coordonează relațiile cu părțile interesate ale Inițiativei cetățenești europene și, ca reprezentant al punctului național de contact, oferă informații și asistență.

Rachele Raspante

Lucrează la Departamentul pentru afaceri europene al Președinției Consiliului de Miniștri al Italiei. 

Are experiență în administrația publică, lucrând timp de aproape 20 de ani la Ministerul Apărării, în domeniul transparenței și al anticorupției. Printre numeroasele ei centre de interes se numără: petrecerea timpului cu familia și prietenii; călătoriile; cunoașterea patrimoniilor; lectura; scrisul (a scris două romane publicate cu mai mulți ani în urmă și se gândește să reia scrisul). Îi place mult să facă voluntariat, în special cu copiii.

Rachele Raspante
Image of Daniela Vancic

Daniela Vancic

Director de program european la Democracy International din 2017. 

Daniela gestionează principalele proiecte și activități de la nivelul UE ale Democracy International. Monitorizează evoluțiile care privesc viitorul democratic al UE, acționează în consecință și lucrează intens la Inițiativa cetățenească europeană (ICE), inclusiv la promovarea instrumentului. Daniela pledează pentru revizuirea ICE și pentru o mai bună implementare a instrumentului și oferă sprijin pentru campanii organizatorilor ICE, în special prin intermediul Forumului ICE. Are un master în relații internaționale și a lucrat ca militant pentru Partidul Democrat din Michigan (SUA) înainte de a se alătura echipei Democracy International. 

Doriți să descoperiți totul despre ICE și să comunicați despre instrument?