Direct la conținutul principal
Inițiativa cetățenească europeană

Declarație privind accesibilitatea

Declarația se aplică conținutului publicat pe domeniul: https://citizens-initiative.europa.eu.

Nu se aplică altor conținuturi sau site-uri publicate pe subdomeniile sale. Aceste site-uri și conținutul lor vor avea propria declarație specifică privind accesibilitatea.

Acest site este gestionat de Secretariatul General. El este conceput pentru a fi utilizat de cât mai multe persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

 • să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)

Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Este astfel respectat îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) - versiunea 2.1.

Conformitate

Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Conținut inaccesibil”.

Site-ul a fost testat ultima dată pe 14.11.2023.

Întocmirea declarației

Această declarație a fost revizuită pe 22.11.2023.

Ea se bazează pe o verificare de bază a unui eșantion reprezentativ de pagini web efectuată de către un expert în materie de accesibilitate, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

Observații

Spuneți-ne ce credeți despre accesibilitatea site-ului Inițiativei cetățenești europene. Vă rugăm să ne semnalați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

Încercăm să răspundem la observații în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii lor de către departamentul responsabil al Comisiei.

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive

Site-ul oficial al Inițiativei cetățenești europene este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele tehnologii asistive standard utilizate cel mai des:

 • cea mai recentă versiune a browserelor Google Chrome și Apple Safari;
 • în combinație cu cele mai recente versiuni ale JAWS, NVDA, VoiceOver și TalkBack.

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului oficial al Inițiativei cetățenești europene se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Conținut inaccesibil

În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului oficial al Inițiativei cetățenești europene, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitările cunoscute ale site-ului oficial al Inițiativei cetățenești europene:

 1. Skiplink nu este vizibil
 2. Unele pagini au contrast slab de culori
 3. Unele elemente de conținut nu sunt separate în subsecțiuni prin repere
 4. Unele elemente ale titlurilor de rubrici nu sunt utilizate în mod consecvent
 5. Unele etichete nu sunt corect conectate cu câmpurile corespunzătoare din formulare
 6. O funcționalitate nu este accesibilă dacă se folosește doar tastatura
 7. Lipsesc unele descrieri audio
 8. Unele documente sunt în format PDF și nu sunt accesibile
Doriți să descoperiți totul despre ICE și să comunicați despre instrument?