Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Δέσποινα Παπαδάκη, Ε.Κ.Ε.Θ.

Με δραστηριότητα στη χώρα Ελλάδα
Πολίτης πρεσβευτής

Η Δέσποινα Παπαδάκη είναι ανώτερη διαχειρίστρια έργου στο Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ε.Κ.Ε.Θ.) στην Αθήνα. Ειδικεύεται σε χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα, και διαθέτει δεκαετή και πλέον εμπειρία στον τομέα της νεανικής απασχόλησης και της κοινωνίας των πολιτών. Χάρη στη θέση της στο Ε.Κ.Ε.Θ. έχει εκπαιδεύσει πάνω από 3.000 νέους και νέες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τη συμβολή στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των νέων Ευρωπαίων.

Επιπλέον, είναι διδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ, με πολυετή επαγγελματική πείρα στον τομέα αυτό. Έχει συνεργαστεί με στρατιωτικά ιδρύματα και είναι μέλος του εκτελεστικού επιστημονικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ασφάλειας και Άμυνας. Τέλος, έχει εργαστεί στο γραφείο Erasmus + του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα κατάρτισης και διασκέψεις για τις πολιτικές για τη νεολαία που έχουν διοργανώσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλοι φορείς στην ΕΕ και τη Μέση Ανατολή.

Η Δέσποινα μιλά αγγλικά, γερμανικά και αραβικά.

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ε.Κ.Ε.Θ.) είναι κορυφαία δεξαμενή σκέψης στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους νέους επιστήμονες με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ακαδημαϊκής γνώσης και του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής και της κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα τη γνώση, τον διαρθρωμένο διάλογο, την καινοτομία καθώς και τη συμμετοχή στα κοινά με τους νέους ως βασική κινητήρια δύναμη.

Θέλετε να μάθετε και να συνεργαστείτε;