Ugrás a fő tartalomra
Európai polgári kezdeményezés

Akadálymentesítési nyilatkozat

Ez a nyilatkozat a következő tartománynéven közzétett tartalomra vonatkozik: https://citizens-initiative-forum.europa.eu.

A nyilatkozat más, az említett tartomány altartományaiban közzétett tartalmakra és webhelyekre nem alkalmazandó. Ez utóbbi webhelyek és tartalmak saját akadálymentesítési nyilatkozattal rendelkeznek.

Ezt a honlapot a Főtitkárság gondozza. A webhelyet úgy terveztük, hogy minél többen, köztük a fogyatékos felhasználók is hozzáférhessenek a tartalmához.

A honlapon:

 • lehetőség van 200%-ig problémamentes nagyításra;
 • az oldalak nagy része bejárható kizárólag billentyűzet használatával;
 • az oldalak nagy része bejárható korszerű képernyőolvasó és beszédfelismerő szoftver használatával (számítógépen és mobileszközön egyaránt).

Ezt a webhelyet úgy terveztük, hogy megfeleljen a honlapokra és mobilalkalmazásokra vonatkozó EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának. Ez a szabvány szorosan követi a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójának „AA” szintjét.

Megfelelőségi állapot

Ez a webhely részben megfelel az EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának, és a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójában meghatározott „AA” szintnek. A témáról bővebben a „Nem akadálymentes tartalom” című részben lehet tájékozódni.

A webhelyet legutóbb 2023. november 14-én teszteltük.

A nyilatkozat elkészítése

Ez a nyilatkozat 2023. november 22-én készült.

A nyilatkozat az érintett weboldalak reprezentatív mintájának felülvizsgálatán alapul, melyet akadálymentesítési szakértő végzett, manuális és automatizált tesztelés kombinációjával.

Visszajelzés

Örömmel fogadjuk az „Európai polgári kezdeményezés” webhelyének akadálymentesítésével kapcsolatos visszajelzéseket. Ha akadálymentességi problémákba ütközik, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

A Bizottság illetékes szervezeti egységéhez beérkezett visszajelzéseket igyekszünk 15 munkanapon belül megválaszolni.

Kompatibilitás böngészőkkel és támogató-segítő technológiákkal

Az „Európai polgári kezdeményezés” webhelyet úgy terveztük meg, hogy kompatibilis legyen a leggyakoribb támogató-segítő technológiákkal, azaz:

 • a Google Chrome és az Apple Safari böngésző legfrissebb változatával, illetve
 • a JAWS, NVDA, VoiceOver és TalkBack legfrissebb változatával.

Technikai előírások

Az „Európai polgári kezdeményezés” webhely akadálymentessége a következő – az Ön számítógépére telepített webböngészők és támogató technológiák vagy beépülő modulok egyedi kombinációjával együttműködő – technológiák segítségével valósul meg:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Nem akadálymentes tartalom

Jóllehet igyekszünk minden megtenni azért, hogy az „Európai polgári kezdeményezés” webhely akadálymentes legyen, tisztában vagyunk azzal, hogy vannak még hiányosságok, melyek felszámolásán folyamatosan dolgozunk. Az alábbiakban bemutatjuk az ismert hiányosságokat és a lehetséges megoldásokat. Kérjük, ha olyan problémával szembesül, amely nem szerepel a felsorolásban, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az „Európai polgári kezdeményezés” webhely ismert hiányosságai:

 1. Az ugrólink (skiplink) láthatósága nem kielégítő.
 2. Egyes oldalakon nem megfelelő a színkontraszt.
 3. A navigációs elemek egyes tartalmakat nem foglalnak magukban.
 4. Néhány fejezetelem használata nem következetes.
 5. Egyes címkék nincsenek megfelelően összekapcsolva a megfelelő űrlapmezőkkel.
 6. Egyes funkciók csak billentyűzet használatával nem érhetők el.
 7. Egyes helyeken hiányzik a hangos ismertető.
 8. Egyes dokumentumok PDF formátumban vannak közrebocsátva, és nem érhetőek el.
Szeretne többet megtudni vagy közreműködni?