Direct la conținutul principal
Inițiativa cetățenească europeană

Evaluarea din 2023 a ICE

Prezentare generală

Comisia Europeană are obligația de a evalua periodic modul în care funcționează Inițiativa cetățenească europeană. Ea își prezintă concluziile în rapoartele adresate Parlamentului European și Consiliului. 

Pe 6 decembrie 2023, Comisia a adoptat primul său raport privind aplicarea Regulamentului (UE) 2019/788. În cadrul analizei, Comisia s-a concentrat asupra inițiativelor înregistrate începând cu 1 ianuarie 2020 și asupra inițiativelor înregistrate în temeiul primului Regulament privind ICE care se derulau încă la 1 ianuarie 2020, în diferite etape ale procedurii ICE. 

Comisia a efectuat o serie de consultări ale căror rezultate au fost integrate în raportul de evaluare (disponibile numai în limba engleză):

Raportul de evaluare include și constatările unui studiu independent privind soluțiile tehnice pentru organizatorii inițiativelor cetățenești europene (disponibil numai în limba engleză). Acesta a fost realizat de o echipă externă de cercetare în domeniul IT care a analizat posibilitățile de integrare a unor soluții pentru sistemul central de colectare online pe care Comisia le-ar putea oferi organizatorilor ICE.

Raportul de evaluare abordează și câteva aspecte din Rezoluția Parlamentului European din 13 iunie 2023 referitoare la punerea în aplicare a Regulamentelor privind Inițiativa cetățenească europeană și completează răspunsul Comisiei la rezoluția Parlamentului European. 

Consultați comunicatul de presă al Comisiei și principalele date și cifre pentru perioada de raportare.

Documente

COM_2023_787_RO
română
(523.34 KB - PDF)
Descărcați
Factsheet - 2023 ECI review
alt=””
Engleză
(1.98 MB - PDF)
Descărcați
Consultations with ECI organisers
Engleză
(659.41 KB - PDF)
Descărcați
An online survey targeting Member State authorities
Engleză
(452.56 KB - PDF)
Descărcați
An online survey targeting citizens
Engleză
(242.51 KB - PDF)
Descărcați
An exit survey targeting ECI signatories
Engleză
(164.19 KB - PDF)
Descărcați
Study on Technical Solutions for Organisers of European Citizens Initiatives
Engleză
(1.68 MB - PDF)
Descărcați
Doriți să descoperiți totul despre ICE și să comunicați despre instrument?