Direct la conținutul principal
Inițiativa cetățenească europeană

Orientări privind protecția datelor – Întrebarea 17

Înapoi la pagina principală a Orientărilor pentru organizatori cu privire la protecția datelor

 

Orientări privind protecția datelor – Întrebarea 17

Ce autoritate națională de supraveghere ar trebui să contactați pentru aspecte legate de prelucrarea datelor cu caracter personal? 

Procesul de colectare a declarațiilor de susținere în cel puțin șapte state membre este transfrontalier prin natura sa și pot fi competente mai multe autorități pentru protecția datelor (APD).

Este mai ușor ca toți actorii implicați să se adreseze unei singure autorități pentru protecția datelor, ceea ce este posibil în baza conceptului de „autoritate de supraveghere principală” din RGPD. Autoritatea principală pentru protecția datelor este definită ca fiind autoritatea de supraveghere a statului membru în care se află sediul principal sau sediul unic al operatorului.

Cu toate acestea, dacă semnatarii consideră că datele lor sunt prelucrate ilegal, ei pot depune o plângere fie la autoritatea de supraveghere principală, fie la autoritatea de protecție a datelor din statul membru în care își au reședința sau locul de muncă ori în care s-a săvârșit presupusa prelucrare ilegală.

Trimiteri:

Doriți să descoperiți totul despre ICE și să comunicați despre instrument?