Ugrás a fő tartalomra
Európai polgári kezdeményezés

Adatvédelmi iránymutatás – 14. kérdés

Vissza a szervezőknek szóló adatvédelmi iránymutatás főoldalára

 

Adatvédelmi iránymutatás – 14. kérdés

Az összegyűjtött támogató nyilatkozatok ellenőrzés céljából történő benyújtása a tagállamokhoz – Mik a biztonsági ajánlások?

A 2. forgatókönyv szerinti esetekre vonatkozik, ha a szervezői csoport a maga által választott módon nyújtja be a támogató nyilatkozatokat.

A nyomtatott formában összegyűjtött támogató nyilatkozatokat ellenőrzés és hitelesítés céljából be kell nyújtani az illetékes nemzeti hatóságokhoz.

A nyomtatott formában gyűjtött támogató nyilatkozatokat vagy papíron, vagy szkennelést követően elektronikus úton, vagy fizikailag – például DVD-n – lehet benyújtani. Ha a szervezői csoport a támogató nyilatkozatokat fizikai formában (papírformátumban vagy DVD-n) nyújtja be, azt is biztonságosan kell megtennie, például ajánlott postai küldemény útján vagy futárszolgálat igénybevételével.

MEGJEGYZÉS:

A szervezői csoport dönthet úgy is, hogy a Bizottság fájlcserélő szolgáltatásának igénybevételével nyújtja be az összegyűjtött támogató nyilatkozatokat. Ebben az esetben a vonatkozó biztonsági követelmények jelentős részét a Bizottság teljesíti.

Hivatkozások:

Szeretne többet megtudni vagy közreműködni?